Behandeling

Wat mag u verwachten

Ik benader klachten vanuit de totaliteit van lichaam en geest. Iedereen ontwikkelt zijn klachten op eigen wijze. Zo kunnen rug- nek- of knieklachten het gevolg zijn van niet soepel bewegende organen en kan een baby het etiket ‘huilbaby’ krijgen omdat het last heeft van een druk op de schedel. Om de oorzaak op te sporen ligt u op de bandelbank en gebruik ik mijn handen om door een heldere observatie van de bewegingen in het lichaam een tactiele analyse te koppelen aan embryologische, anatomische en fysiologische kennis. Elke  behandeling is zo een aanzet voor het lichaam om uiteindelijk zelf het evenwicht te herstellen. Om dit mechanisme zijn werk te laten doen, zitten er meestal 2 tot 4 weken tussen de behandelingen. Wanneer klachten verminderen is een behandeling om de 4-8 weken. In veel gevallen is dit na ongeveer drie behandelingen en overleggen we hoe het gaat. Als klachten al heel lang bestaan duurt het vaak langer omdat het weefsel dan vaster is. Baby's behandel ik wekelijks/om de twee weken en preventief behandelen is ongeveer 3 keer per jaar.

Aanmelding

Nadat u een afspraak heeft ingepland via de link op de eerste pagina, kunt u het digitale intakeformulier downloaden, openen, invullen, opslaan en terugmailen in een attachment. Op dit formulier vindt u enkele vragen omtrent uw huidige klachten en uw verleden. Het scheelt veel tijd tijdens de behandeling en zo kan ik snel zien waar ik rekening mee moet houden. 

Wilt u graag met SPOED of eerder een afspraak? Ik heb een reservelijst en speciale tijden voor spoedbehandeling, mailt u mij dan. 

 

Onderzoek en behandeling

Tijdens de eerste behandeling ga ik op zoek naar de mogelijke oorzaken van uw klacht. Ik neem een uitgebreid lichamelijk onderzoek af en voel met mijn handen hoe soepel het lichaam overal is, ook voel ik hoe de subtiele bewegingen in het lichaam zijn. Om dit goed te doen neem ik de tijd, want hoe meer ik weet, hoe eenvoudiger en doelgerichter de behandeling is. Elke behandeling weer, ga ik op op zoek naar de grootste knoop tot er geen klachten meer zijn of tot er geen knopen meer zijn. Vaak zijn de klachten veel eerder weg dan de knopen en is het afhankelijk van uw wens. Na de behandeling kunt u vermoeid zijn en kunnen klachten een korte tijd erger worden. Drinkt u lauw water dan kunnen afvalstoffen gemakkelijker worden afgevoerd en neem rust! Over het algemeen vinden mensen de ruimte die ze weer voelen in hun lijf erg prettig en blijven ze voor onderhoud.  Als het nodig is geef ik algemene adviezen over leef- en voedingswijze om het zelfregulerend mechanisme van het lichaam te ondersteunen.

Tarieven

Een begin- of herhalings consult is € 100 euro (50 minuten)

U kunt hier uw vergoedingen nakijken. Osteopathie zit in het aanvullende pakket (valt niet onder het eigen risico) en de vergoedingen verschillen van 30,- euro per dag tot 100%. In enkele gevallen is een halfuursconsult mogelijk a 60,- na enkele behandelingen en uitsluitend in overleg.

U heeft geen verwijzing nodig van uw huisarts, de osteopathie is direkt toegankelijk. Ik werk samen met artsen, specialisten en andere disciplines in de gezondheidszorg. Ernstige spoedeisende zaken verwijs ik direct door. 

Ik wil u vriendelijk vragen gebruik te maken van het PIN apparaat. Mocht u een behandeling willen afzeggen, doe dit dan graag uiterlijk 2 werkdagen voor de afspraak. Zo ben ik nog in de gelegenheid om een andere patiënt in te plannen.