Esther Verstraten is afgestudeerd fysiotherapeut en osteopaat. ‘Ieder lichaam vertelt een verhaal. Uit mijn nieuwsgierigheid voor die verhalen heb ik dit beroep gekozen. Ik wil weten hoe en waarom klachten ontstaan en waarom ze wel of niet weggaan. Osteopathie focust zich niet op één probleemgebied, maar zet alles in een breder kader. Dat inspireert mij iedere dag weer.’

Langdurige klachten

Esther Verstraten is osteopaat in Hoorn en in Amsterdam. Ze behandelt veel mensen die al lang met bepaalde klachten lopen en van alles al hebben geprobeerd. ‘Ik ben voor sommigen een laatste redmiddel. Dat vind ik niet erg; het geeft me des te meer voldoening wanneer blijkt dat ik na al die tijd de mensen wél kan helpen.’

Oorzaak klachten

‘Ik houd van uitdagingen. Het lichaam is een puzzel en die wil ik oplossen. Ik wil weten waaróm klachten ontstaan. Iedere dag weer merk ik dat het menselijk lichaam, gezondheid en fitheid één geheel zijn, samen met de omgeving. Door goed te observeren leer ik alle mechanismen kennen. Ik leer ze te gebruiken en toe te passen in de puzzel. Hierdoor begrijp ik beter hoe ziektes en klachten ontstaan en hoe ik ze kan oplossen.’

Goede osteopaat

Esther Verstraten heeft een uitgebreid cv en sinds 2006 twee succesvolle osteopathiepraktijken: in Hoorn en in Amsterdam. Daar behandelt ze onder meer:

  • huilbaby’s
  • darmproblematiek
  • duizeligheid en oorsuizen
  • ménière
  • burn-out
  • vruchtbaarheidsproblemen
  • incontinentie na zwangerschap
  • whiplash en allerlei rug-, nek- en gewrichtsklachten

Ook werkt ze met (top)sporters die hun fitheid en souplesse willen optimaliseren.

Om de eenheid van het lichaam en de anatomie in levende beelden te zien en te leren begrijpen bestudeert Esther bij nascholing ‘EVOST’ de embryologische ontwikkeling van de mens in een evolutionair concept. Daarnaast is ze sinds 2011 EVOST-fellow en snijdt ze regelmatig in de snijzaal van de Universiteit van Heidelberg in Duitsland.

‘Knowing your body’s evolutionary history helps to evaluate why your body looks and works as it does, hence why you get sick.’ – Daniel Lieberman, Ph.D., a Harvard professor of evolutionary biology.

Lees meer over de werkwijze van Esther Verstraten of neem direct contact op met Esther Verstraten.

 

DOWNLOAD INTAKE FORMULIER
Als u door ons behandeld wilt worden, dan gaan we een ‘behandelingsovereenkomst’ met elkaar aan. Wij hebben dan ook uw persoonsgegevens nodig. Zou u het intake formulier voor ons willen invullen?

Voor meer informatie zie de privacyverklaring.
Dit geldt ook bij kinderen (akkoord van beide ouders) en het inwendig behandelen.

Dank u wel voor uw tijd en moeite

Het NRO beschermt en waarborgt de kwaliteit van de osteopatische zorg, geeft algemene informatie en is het aanspreekpunt bij klachten.
Het NVO zet zich in voor wetenschappelijke erkenning van ons vak en behartigt de belangen van osteopaten.