Tijdens de eerste behandeling gaan we op zoek naar de oorzaken van uw klacht. Ik neem een uitgebreid lichamelijk onderzoek af en voel met mijn handen hoe soepel het lichaam overal is. Ook voel ik hoe de subtiele bewegingen ín het lichaam zijn. Door de bewegingen in het lichaam te observeren en te analyseren en die te koppelen aan embryologische, anatomische en fysiologische kennis, stel ik de diagnose. Om dit goed te doen, neem ik de tijd. Want hoe meer ik weet, hoe eenvoudiger en doelgerichter de behandeling is.

Info over de behandeling

Tijdens de behandeling

Bij elke behandeling ga ik op zoek naar de grootste knoop, tot er geen klachten of knopen meer zijn. Op het moment dat blokkades weg zijn, kan de bloedcirculatie zijn werk weer optimaal doen en gaan de klachten weg.

Na de behandeling

Na de behandeling kunt u vermoeid maar ontspannen zijn en kunnen klachten korte tijd erger worden of oude klachten tijdelijk de kop op steken. Drink lauw water, dan kunnen afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd. En neem rust!

Behandelduur

Elke behandeling is een aanzet voor het lichaam om uiteindelijk zelf het evenwicht te herstellen. Om dit mechanisme zijn werk te laten doen, zitten er meestal 2 tot 4 weken tussen de behandelingen. Wanneer klachten verminderen (meestal na 3 behandelingen) wordt de tussenliggende periode 4 tot 6 weken.

Uitzonderingen

  • Als klachten al heel lang bestaan, duurt de behandeling vaak langer, omdat het weefsel vaster is.
  • Baby’s behandel ik wekelijks of om de week.
  • Preventief behandelen is ongeveer 3 keer per jaar.

Over het algemeen vinden mensen de ruimte die ze weer in hun lijf voelen erg prettig en blijven ze graag langskomen voor onderhoud. Als het nodig is, geef ik algemene adviezen over leef- en voedingswijze om het zelfregulerende mechanisme van het lichaam te ondersteunen.

Meer over de kosten van een behandeling vindt u op de pagina tarieven osteopathie. Een afspraak maken doet u online via de digitale agenda.

DOWNLOAD INTAKE FORMULIER
Als u door ons behandeld wilt worden, dan gaan we een ‘behandelingsovereenkomst’ met elkaar aan. Wij hebben dan ook uw persoonsgegevens nodig. Zou u het intake formulier voor ons willen invullen?

Voor meer informatie zie de privacyverklaring.
Dit geldt ook bij kinderen (akkoord van beide ouders) en het inwendig behandelen.

Dank u wel voor uw tijd en moeite

Het NRO beschermt en waarborgt de kwaliteit van de osteopatische zorg, geeft algemene informatie en is het aanspreekpunt bij klachten.
Het NVO zet zich in voor wetenschappelijke erkenning van ons vak en behartigt de belangen van osteopaten.